Specials

No special products at this time.

Gekoelde rijpingskasten

Gekoelde rijpingskast of rijpingskamer.

Ice-shop biedt u een heel assortiment aan gekoelde rijpingskasten, ideaal voor het rijpen van u vlees.

De Professional Maturing Cabinet for Meat is een apparaat dat wordt gebruikt om rijp vlees van gecontroleerde temperatuur en vochtigheid te voorzien. Rijping is een proces waarbij een voedingsmiddel de verteerbaarheid en smaakkwaliteiten door veroudering kan wijzigen. Dus hoe ouder het vlees, hoe beter het is.

Het wordt voornamelijk gevonden in bedrijven zoals slagerijen of restaurants die gerijpt vlees à la carte uit hun menu aanbieden. De 1-deurs koelkamer met rijperkaart is verkrijgbaar met een glazen deur, zodat u zelf kunt zien hoe ver uw product is gerijpt en of er een stevige deur is.

Om een ​​grotere hoeveelheid vlees te rijpen, is het echter raadzaam om met 2 deuren naar de gekoelde kast van rijping te gaan. Ice-shop biedt ook een opbergkast voor ingebouwd gerijpt vlees voor worst, worst en kaas. Volledig uit roestvrij staal vervaardigd, biedt deze kast u een ongelooflijke duurzaamheid, robuustheid en betrouwbaarheid tijdens het professionele gebruik dat u ervan maakt.

De rijpingskast voor vlees is een professionele uitrusting die veel technische kenmerken heeft om te voldoen aan de eisen van een goed volwassen vlees. Onze professionele machines voldoen ook aan de hygiënenormen die gelden in professionele instellingen. De productie is volledig gemaakt van roestvrij staal en is uitgerust met een digitaal paneel dat een reeks functionaliteiten biedt voor een optimale controle van de tijd en de temperatuur van de bewaring. De laatste biedt een eenvoudige gebruik dat geen voorafgaande training vereist om het te gebruiken. Een rijpingskamer zal in het algemeen grotere afmetingen hebben en zal daarom zijn plaats vinden in inrichtingen met een grotere stroom van verkoop van het rijpe vlees of in supermarkten.

De rijping van vlees is een proces dat erin bestaat het vlees zachter te maken en de smaak in de mond te vergroten. Voor een goed volwassen vlees is het beter om de nobele stukken van het beest te kiezen (zoals entrecôte, lendenen, ...). Hoe meer vet er op het stuk vlees zit, hoe beter het vlees na rijping zal smaken. Inderdaad, het vet isoleert het hart van het vlees en maakt het tijdens de proeverij malser. Deze rijpingskasten zijn daarom een ​​must voor restauranthouders en ook delicatessenzaken.