Specials

Gekoelde rijpingskasten

Gekoelde rijpingskast of rijpingskamer.

Ice-shop biedt u een heel assortiment aan gekoelde rijpingskasten, ideaal voor het rijpen van u vlees.

De Professional Maturing Cabinet for Meat is een apparaat dat wordt gebruikt om rijp vlees van gecontroleerde temperatuur en vochtigheid te voorzien. Rijping is een proces waarbij een voedingsmiddel de verteerbaarheid en smaakkwaliteiten door veroudering kan wijzigen. Dus hoe ouder het vlees, hoe beter het is.

Het wordt voornamelijk gevonden in bedrijven zoals slagerijen of restaurants die gerijpt vlees à la carte uit hun menu aanbieden. De 1-deurs koelkamer met rijperkaart is verkrijgbaar met een glazen deur, zodat u zelf kunt zien hoe ver uw product is gerijpt en of er een stevige deur is.

Om een ​​grotere hoeveelheid vlees te rijpen, is het echter raadzaam om met 2 deuren naar de gekoelde kast van rijping te gaan. Ice-shop biedt ook een opbergkast voor ingebouwd gerijpt vlees voor worst, worst en kaas. Volledig uit roestvrij staal vervaardigd, biedt deze kast u een ongelooflijke duurzaamheid, robuustheid en betrouwbaarheid tijdens het professionele gebruik dat u ervan maakt.

De rijpingskast voor vlees is een professionele uitrusting die veel technische kenmerken heeft om te voldoen aan de eisen van een goed volwassen vlees. Onze professionele machines voldoen ook aan de hygiënenormen die gelden in professionele instellingen. De productie is volledig gemaakt van roestvrij staal en is uitgerust met een digitaal paneel dat een reeks functionaliteiten biedt voor een optimale controle van de tijd en de temperatuur van de bewaring. De laatste biedt een eenvoudige gebruik dat geen voorafgaande training vereist om het te gebruiken. Een rijpingskamer zal in het algemeen grotere afmetingen hebben en zal daarom zijn plaats vinden in inrichtingen met een grotere stroom van verkoop van het rijpe vlees of in supermarkten.

De rijping van vlees is een proces dat erin bestaat het vlees zachter te maken en de smaak in de mond te vergroten. Voor een goed volwassen vlees is het beter om de nobele stukken van het beest te kiezen (zoals entrecôte, lendenen, ...). Hoe meer vet er op het stuk vlees zit, hoe beter het vlees na rijping zal smaken. Inderdaad, het vet isoleert het hart van het vlees en maakt het tijdens de proeverij malser. Deze rijpingskasten zijn daarom een ​​must voor restauranthouders en ook delicatessenzaken.

Gekoelde rijpingskast

Gekoelde rijpingskasten voor een vlees met een unieke smaak

De professionele vleesrijpkabinet is een apparaat dat wordt gebruikt om gerijpt vlees te voorzien van een gecontroleerde temperatuur en vochtigheidsgraad. Rijping is een proces dat het mogelijk maakt om de verteerbaarheid en de smaakkarakteristieken van een voedingsmiddel te wijzigen naarmate het ouder wordt. Dus hoe rijper het vlees, hoe beter het is. De vleesrijpingskast is een professionele uitrusting met vele technische kenmerken om aan de eisen van goed gerijpt vlees te voldoen. Onze professionele machines voldoen ook aan de geldende hygiënenormen in professionele instellingen. De productie is volledig gemaakt van roestvrij staal, het is uitgerust met een digitaal paneel dat een reeks functies biedt die een optimale controle bieden over de opslagtijd en temperatuur. Dit laatste biedt u een gebruiksgemak dat geen voorafgaande training vereist om het te kunnen gebruiken. Een rijpingskamer zal over het algemeen grotere afmetingen hebben en zal daarom zijn plaats vinden in inrichtingen met een hoger verkoopcijfer voor gerijpt vlees of in supermarkten.

Wat is het doel van het rijpen van vlees?

Vleesrijping is een proces waarbij het vlees zachter wordt gemaakt en de smaak in de mond toeneemt. Voor een goed gerijpt vlees is het verkieslijker om de edele stukken van het beest te kiezen (zoals de ribsteak, de faux filet,....). Hoe meer vet er op het stuk vlees zit, hoe meer smaak het vlees na rijping krijgt. Het vet isoleert het hart van het vlees en maakt het zachter tijdens de proeverij. Deze rijpende kasten zijn daarom een must voor restauranthouders, slagers en ook voor varkensslagers.

Wat is de ideale rijpingstijd voor een vlees?

Zoals we al eerder hebben gezegd, hoe rijper een vlees is, hoe meer uitgesprokener de smaak zal zijn. Om ervoor te zorgen dat het vlees interessant wordt vanuit smaakoogpunt, moet het ongeveer 6 weken in de rijpingskamer blijven liggen, totdat er een korst ontstaat en de iets sterkere smaak zich door het vlees verspreidt. Sommige restaurants die gespecialiseerd zijn in het proeven van rijp vlees bieden aan om vlees te consumeren dat al 50 weken rijpt en volgens de testers is de smaak duidelijk onvergelijkbaar met een klassiek vlees. Dus waar wacht je op om te beginnen met het rijpen van je vlees?

De rijpingskast is een element dat een cachet aan uw cateringruimte toevoegt.

Het hebben van een rijpende kast in uw restaurant is een echte troef die u moet weten hoe u moet promoten. Inderdaad, rijpingskasten kunnen echte decoratieve elementen worden. Het feit dat ze glazen deuren hebben, zal de klanten in staat stellen om al het vlees dat rijpt te observeren en zal ook getuigen van de kwaliteit van de producten die u serveert in uw eetzaal.

Rijpingskasten die voldoen aan de voedselveiligheidsnormen

Rijping is een 100% veilig proces dat nooit zal leiden tot een betere bescherming van de gezondheid van de klant. Al onze kasten zijn gecertificeerd volgens de HACCP-normen en voorkomen de verspreiding van bacteriën zolang ze goed worden onderhouden. Regelmatig onderhoud van uw kast is dus noodzakelijk om een onberispelijke hygiëne te garanderen. Een instelbaar vochtigheidsniveau dankzij een thermostaat en/of een instelbare thermometer.

Als u vragen heeft over een van onze modellen, als u twijfelt tussen verschillende kasten of als u technische informatie nodig heeft over een product, wacht dan niet langer en neem contact op met een lid van ons team dat u graag zal helpen bij de keuze van uw professionele koelapparatuur.

Onze selectie van rijpingskasten

Het is vooral te vinden in etablissementen zoals slagerijen of restaurants die gerijpt vlees à la carte op de menukaart zetten. De 1-deurs rijping koelkast is verkrijgbaar met een glazen deur zodat u zelf de voortgang van de rijping van uw voedingsproduct of een stevige deur kunt controleren.

Echter, om een grotere hoeveelheid vlees te rijpen, is het raadzaam om naar de gekoelde rijpingskast met 2 deuren te gaan. Ice-shop biedt ook een opbergkast voor ingebouwd rijp vlees voor vleeswaren, worstjes en kaas. Deze rijpende kasten zijn volledig gemaakt van roestvrij staal en geven u een ongelooflijke duurzaamheid, robuustheid en betrouwbaarheid tijdens het professionele gebruik dat u ervan zult maken.

U beschikt nu over alle informatie die u nodig heeft om met zekerheid de rijpingskast te kiezen die het best bij uw bedrijf past. Als u nog vragen heeft of als u twijfelt tussen verschillende modellen, staan wij tot uw beschikking om uw vragen nauwkeurig te kunnen beantwoorden.